Jahit Manik & Labuci
Kulai, Johor (019-7704991)
By: zeta

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[Archive]
Friday, 19-Feb-2010 07:17 Email | Share | | Bookmark
Coloring Flower

Baju penuh
 
 
View all 5 photos...
Salam..

lama betul tak update FP saya sejak cuti bersalin..
ikutkan baru je habis pantang ni (49days)..
Ok, entry kali ni is baju kurung tailor saya. Saya byk buat higlight pada bunga dgn touch up sikit.
Baju ni saya jahit after 2weeks deliver.. punyalah mak saya marah sebab katanya dlm pantang tak elok menjahit. huhuhu.. sebabkan kawan saya merayu saya jahitkan juga.
Baju ni siap dlm 4hari. So far tuan punya baju suka dengan jahitan yang saya buat.. tp mana2 sifu yang nak komen amat dialu-alaukan..










Quote:


nenek kebayann : Ye la kak fiza, mmg baru sgt abis pantang.. takpe, faham semuanya bz2 belaka. Hehehe baju kawan la kak.. dia merayu sgt so tak sampai hati buatkan ajer..



Wednesday, 23-Dec-2009 06:30 Email | Share | | Bookmark
Manik Baju Bunga Penuh

 
 


Baru berkesempatan nak upload gambar baju yang disiapkan last week.
Baju ni actually dah penuh dengan corak bunga2.. so apa yg dibuat just buat outline dengan jahit jelujur pada daun2 dan juga buat bunga sikit pada baju.
Pening juga nak jahit manik baju ni tapi tuan punya baju ni nak juga ada manik.
Cari idea thru FP K.Nora dengan Amira... Credit to them..




Quote:

Wana : Wana, semangat ambil tempahan tu takla tp jahit utk kawan2 terdekat jer... masih dalam proses belajar mahirkan jahitan... anyway thanks visit FP saya...

Mira : hehehe.. dah yg ajarnya Mira gak kan.. thanks for the ilmu.. banyak betul nak kena belajar dari menjahit sampai la nak mengedit FP & gambar..


Friday, 11-Dec-2009 05:06 Email | Share | | Bookmark
Shimmering Flora - Gee

SF1
SF2
SF3




Inilah jahitan yang berjaya dihasilkan setelah attend kelas Amira pada 22/11/2009 yang lepas.
Punya la semangat nak buat bunga-bunga ni... Baju ni kepunyaan officemate.. Harap-harap Gee suka la yea...

Lengan je yg buat simple sebab bergetah. Just buat manik tabur sedikit bagi naikkan seri...

Anyway, kredit to Mentor K.Nora sebab design ni pun ambik dari FP Kak Nora.

Segala komen anda untuk saya yang masih baru di dunia manik ini amat dihargai...





Quote:

Bie : Boleh la bie buat sikit2 since dah belajar.. cuma nak kena kreative jer dgn main dgn color...

Mira : Thanks Mira.. rasanya ni tak seberapa ni.. masih dalam proses belajar... heheh tgh tunggu masa nak meletup je ni.. tu la harap2 baby yg keluar ni pun nak menjahit mcm ibu dia...

nenek : kak fiza mmg tercapai nak buat SF even bukan pada baju sendiri.. ni dah tgh plan nak buat bunga2 kat baju sendiri... tungguuu..

Amirah : Amirah , tk sebab sudi visit FP saya yg tak sebrapa ni.. Saya sebenarnya selalu jenguk FP Mira. Cantik2 jahitan Amirah .. tq lagi sekali.. nak comment apa2 saya alu-alukan..


Thursday, 10-Dec-2009 05:42 Email | Share | | Bookmark
Manik Beriring - My 1st Project

 
 
 




Salam semua....

Saja try upload gambar jahitan yang pernah dibuat 3 bulan sebelum attend kelas manik dengan Amira
Saja cuba-cuba belajar thru buku RJ. Tak sangka menjadi pulak... Tak susah juga belaja basic thru buku RJ. Tak rugi beli...

Actually ni jahitan simple je pada lengan saja untuk kawan office. Saja jahitkan sempena harijadi kakak ni.. so sebab teringin sgt nak buka FP semalam sempat ambik gambar lengan baju kakak ni.

Ikutkan saya ni budak yang masih baru belajar... klau ada yang nak komen takde masalah..

Akan upload lagi jahitan yang pernah dibuat sebelum ni.. cuma kena minta izin dengan tuan punya baju dulu...


[Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net